Kráľovná Alžbeta II. vraj pred verejnosťou tajila závažnú chorobu: Odhalil to bývalý premiér Boris Johnson!

Bývalý britský premiér Boris Johnson zverejnil vo svojich memoároch zarážajúce detaily o kráľovnej Alžbete II., ktoré porušujú zaužívané pravidlá. Kráľovná si počas posledných rokov života udržiavala svoje zdravie v absolútnom súkromí, no Johnson teraz prezradil, čo ju vraj v skutočnosti trápilo.

Zdroj: SITA

​Johnson vo svojej knihe píše, že už približne rok pred smrťou vedel o závažnom zdravotnom stave kráľovnej. „Vedel som zhruba rok či o niečo dlhšie, že mala nejakú formu rakoviny kostí, a jej doktori sa obávali, že by sa kedykoľvek jej stav mohol prudko zhoršiť,“ uviedol. Toto vyjadrenie je vôbec prvým, ktoré verejne odhaľuje takéto detaily.

Spomína tiež na ich posledné stretnutie, kde ju opisuje ako osobu s jasnou mysľou, aj napriek fyzickému utrpeniu. Stretnutie prebehlo len dva dni pred tým, ako kráľovná zomrela, krátko po Johnsonovej rezignácii na poste premiéra.

Zdroj: SITA

Memoáre bývalého premiéra, ktoré vyjdú 10. októbra, už teraz vyvolávajú veľkú kontroverziu. Úryvky, ktoré zverejnil denník Daily Mail, priniesli prekvapivé informácie, ktoré Buckinghamský palác, podľa očakávania, nekomentoval. Kráľovná si prísne strážila svoje súkromie, najmä pokiaľ šlo o zdravotné problémy, čo robí toto odhalenie ešte pozoruhodnejším.