Kingsman: Prvá misia: Top zaujímavosti, ktoré ste o tomto filme určite nevedeli!

Filmový trhák Kingsman: Prvá misia prináša nielen napínavý príbeh a akčné scény, ale aj zaujímavosti, ktoré sa počas jeho produkcie odohrali za kamerou. Ak máte radi túto špionážnu sériu, tieto fakty vás rozhodne prekvapia a ešte viac vás navnadia stráviť piatkový večer pred obrazovkou TV JOJ.

Kingsman Kingsman Zdroj: TV JOJ

​História zmiešaná s fikciou

Film kombinuje reálne historické udalosti s fiktívnym špionážnym príbehom. Postavy ako Rasputin či František Ferdinand sú skutočnými historickými osobnosťami, ktoré filmári zapracovali do dynamického príbehu o vzniku tajnej organizácie Kingsman. Režisér Matthew Vaughn sa snažil, aby film pôsobil ako hollywoodsky veľkofilm z klasických čias, čo sa odráža najmä vo vizuálnom štýle.

Výmena štábu

Hoci predchádzajúce dva filmy Kingsman mali konzistentný vizuálny štýl vďaka kameramanovi Georgovi Richmondovi, pre Prvú misiu Matthew Vaughn najal iného profesionála, Bena Davisa, ktorý má za sebou prácu na viacerých marvelovkách. Davis sa rozhodol pre umiernenejšie farby a realistickejšie akčné scény, ktoré sa natáčali s použitím reálnych kaskadérov, bez nadmerného využívania CGI efektov. Tento prístup prispieva k autentickosti a pohlcujúcej atmosfére filmu.

Chaos s dátumom premiéry

Film mal pôvodne vyjsť už v novembri 2019, no viackrát sa odložil. Kvôli pandémii COVID-19 sa nakoniec premiéra presunula na december 2021, teda až o 25 mesiacov neskôr oproti pôvodnému plánu. Tým sa film dostal do konkurenčného boja s veľkými hitmi ako Spider-Man: No Way Home a The Matrix Resurrections, čo malo vplyv na jeho návštevnosť.

Hlavní hrdinovia bez spojitosti s pôvodnými postavami

Aj keď ide o prequel, film sa sústreďuje na úplne nové postavy, ktoré nemajú priame prepojenie na postavy z predchádzajúcich dielov. Ralph Fiennes stvárňuje hlavnú postavu vojvodu Oxfordského, ktorý hrá kľúčovú rolu pri formovaní Kingsman, zatiaľ čo jeho syna Conrada hrá mladý Harris Dickinson. Film tak rozvíja nový dej bez nutnosti nadväzovať priamo na predošlé časti.

Tieto zaujímavosti robia z Kingsman: Prvá misia film, ktorý stojí za pozretie nielen pre milovníkov akcie, ale aj pre tých, ktorí ocenia prepojenie histórie s fiktívnym špionážnym svetom.

Sledujte Kingsman: Prvá misia už dnes večer o 20:40 na JOJke!

Tagy: Kingsman