Jiřina Bohdalová po otrave jedlom takmer skonala: Toto jej zachránilo život!

Legendárna česká herečka Jiřina Bohdalová čelila minulý týždeň vážnym zdravotným problémom po otrave jedlom. Po konzumácii nedostatočne tepelne upraveného mäsa jej život visel na vlásku. Včasný zásah lekárov jej však umožnil vrátiť sa späť na nohy.

Jiřina Bohdalová a Marta Jandová Zdroj: TV JOJ

​Česká republika bola minulý týždeň v obavách o zdravie Jiřiny Bohdalovej. Hviezdna umelkyňa sa totiž otrávila jedlom a od tragického konca ju delili len minúty. Osudovú situáciu prežila vďaka jednej kľúčovej reakcii, ktorá jej doslova zachránila život.

Po konzumácii nedostatočne tepelne spracovaného mäsa sa Bohdalová nakazila zriedkavou baktériou Yersinia enterocolitica. Netrvalo dlho a prejavili sa u nej príznaky otravy celého organizmu. Jej stav bol skutočne vážny.

Jiřinu priviezli v stave, keď hrozil septický šok. Ihneď sme nasadili cielene antibiotiká,“ povedal pre portál Blesk profesor Petr Neužil z nemocnice Na Homolce. „Viem, ako miluje život a ľudí, tak sme ju podporili v návrate,“ dodal kardiológ, ktorému herečka vďačí za svoj život a nazýva ho 'anjelom strážnym'.

Pár dní po hospitalizácii už Jiřina žartovala, že je ako mačka, ktorá sa zo všetkého dostane. „Stravujem sa dobre, všetko je zahojené,“ povedala pre televíziu Nova.

Prvé zdravotné problémy sa u nej objavili krátko po konzumácii pokazeného mäsa. Lekári varujú, že pri otrave jedlom je kľúčové konať okamžite. Herečka priznala, že na začiatku váhala: „Bála som sa zavolať.“ Napokon sa ale rozhodla pre telefonát, ktorý jej pravdepodobne zachránil život. Keby sa rozhodla ignorovať bolesť, situácia mohla dopadnúť tragicky.