Budú sa Harry a Meghan sťahovať do Európy? Kráľ Karol ich vraj VYHNAL z Windsoru!

Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu si zrejme našli nový domov v Európe. Po tom, čo ich kráľ Karol mal požiadať, aby opustili chatu Frogmore Cottage, ktorá sa nachádza vo Windsore, Harry a Meghan mali podľa zdroja z Daily Mail kúpiť nehnuteľnosť v slnečnom Portugalsku.

Zdroj: Profimedia

​Britský kráľ Karol III. mal osobne žiadať Harryho a Meghan, aby sa vzdali svojho bývalého domova vo Windsore. Tento krok prišiel po niekoľkých kontroverzných momentoch, vrátane vydania Harryho knihy "Spare" a jeho kritiky kráľovskej rodiny, vrátane Williama, Kate, a kráľovej manželky Kamily.

Strata ich anglického zázemia Frogmore Cottage, nehnuteľnosť s piatimi spálňami, ktorú im po svadbe darovala kráľovná Alžbeta II., bola pre pár zásadným miestom v Spojenom kráľovstve. Po rozsiahlej renovácii za dva milióny libier (približne 2,4 milióna eur), ktorú financovali daňoví poplatníci, sa v roku 2020 rozhodli opustiť Spojené kráľovstvo a presťahovať sa do USA.

Napriek tomu, že Frogmore Cottage je oficiálne vo vlastníctve britskej koruny, pre Harryho a Meghan to bol akýsi bezpečný prístav v Anglicku. Kráľ Karol však údajne rozhodol, že je čas na zmenu.

Ako nové sídlo si vraj manželia vybrali Portugalsko, konkrétne oblasť Alentejo, kde si mali kúpiť nový dom. Táto pokojná časť krajiny je známa svojimi krásnymi scenériami a diskrétnosťou, čo je pre celebrity veľkým lákadlom. Vedúci turistického výboru v Alenteju, Jose Santos, potvrdil, že nielen Harry a Meghan, ale aj ďalšie známe tváre túto oblasť často navštevujú kvôli súkromiu a pokoju.

Okrem toho, Daily Mail tvrdí, že kúpa nehnuteľnosti v Portugalsku by mohla umožniť páru bezvízový vstup do Schengenského priestoru, čo by bolo výhodné hlavne pre Meghan, ktorá je stále občankou USA.

Harry a Meghan sa zatiaľ verejne k týmto informáciám nevyjadrili. Ich hlavné sídlo stále zostáva v Montecitu v Kalifornii, kde vlastnia luxusnú vilu so siedmimi spálňami, trinástimi kúpeľňami, knižnicou, súkromným kinom a bazénom.