Prečo rozhodne musíte vidieť novú reality hru Zradcovia? Vďaka TOMUTO si ju zamilujete!

Unikátna reality hra Zradcovia je populárna na celom svete a v mnohých krajinách trhala rekordy sledovanosti. Teraz prichádza na Slovensko a ukáže odveký boj dobra so zlom. V hre na rozprávkovom hrade neplatí odveké pravidlo, že klamať sa nesmie. Taktika, šikovnosť, lesť a zrada v nej hrajú hlavnú úlohu. A veriť nemôžete nikomu, iba moderátorovi!

Formát, ktorý milujú ľudia po celom svete
Zradcovia sú v súčasnosti najúspešnejším novým formátom, ktorý postupne uvádza väčšina európskeho trhu. Reality hra je inšpirovaná obľúbenou hrou Mestečko Palermo zaspáva, ktorú hral asi každý z nás. Zradcovia sú strhujúcou, napínavou a magickou detektívkou, v ktorej iba divák vie, ktorí súťažiaci sú Verní, a ktorí sú Zradcovia. Vďaka vybraným súťažiacim ide o skvotnú psychologickú hru. „Ja si myslím, že je to koncentrácia neuveriteľného napätia, zábavy, autenticity, zvratov...uvidia niečo, čo ešte naozaj nevideli. Je to skutočne hra, ktorá dobyla celý svet a nie je to len prázdne heslo. Ja verím, že sa nám ju podarilo urobiť tak, že sa rozhodne v konkurencii svojich cudzojazyčných verzií nemusíme hanbiť,“ zhodnotil moderátor Vojta Kotek.

Zradcovia Zdroj: TV Prima / Štěpán Černý

Fantastický moderátor Vojtěch Kotek: Muž mnohých tvárí
Moderátorskú taktovku bude mať v reality hre Zradcovia Vojtěch Kotek, ktorého diváci uvidia v úplne inej roli než doposiaľ. „Tá šou je absolútne božská! Páči sa mi celý ten set-up, takže sa teším a som zvedavý, čo sa vlastne stane. Je to hra, ktorú tam tí ľudia musia hrať. Musia ju hrať dobre a musia byť bystrí, aby ju hrali dobre. Baví ma pozerať sa na bystrých ľudí, ktorí niečo hrajú, takže je to veľmi vzrušujúce.“ Cestičku na hrad Křivoklát mu vyšliapalo to, že je zároveň aj herec, aj moderátor. „Kombinácia moderátora a herca bola niečím, čo bolo vyžadované svojím spôsobom. V tejto šou, ktorá existuje v mnohých jazykových verziách, vždy pristupujú k úlohe moderátora trošku inak. Mňa osobne bavili tie štylizovanejšie. Vravel som si, že by som to rád vyskúšal. Ale nebol som si istý, ako na to tí hráči budú reagovať. Pretože o Čechoch i Slovákoch sa často hovorí, že sú cynici. Že sa nenechajú len tak niečím obalamutiť. Tak som bol zo začiatku opatrnejší. Ale aj vďaka obsadeniu, ktoré sme tu mali a bolo skvelé, som si dovolil ísť do väčšej štylizácie,“ skonštatoval.

V televíznej novinke sa predstaví v úlohe, ktorá tak trošku naháňa strach. A paradoxne, to ho veľmi teší. „Myslím si, že každý z nás má svoju temnejšiu stránku a ja som mal vďaka tomuto projektu šancu pohrať sa s ňou. Vždy ma trochu lákalo niekoho vystrašiť. A možno prekvapiť práve tým, že to odo mňa toľko ľudí nečaká. Už som pár podobných úloh hral, ale toto je veľmi unikátne tým, že to nie je filmové nakrúcanie,“ dodal s úsmevom.

Zradcovia Zdroj: TV PRIMA

Magická lokácia:Rozprávkový hrad Křivoklát
Obrovskou pridanou hodnotou projektu je lokalita, v ktorej sa Zradcovia nakrúcali. Je ňou jeden z najstarších českých hradov, ktorý v minulosti poslúžil aj ako väzenie pre vzpurných a neposlušných. Gotický hrad – Křivoklát. V kobkách tohto sídla mnohých českých kniežat našiel svoju smrť aj podvodný alchymista Edward Kelley. Umenie dobre premysleného podvodu vás ale za múrmi tohto hradu môže dostať veľmi ďaleko.

Zradcovia Zdroj: TV PRIMA

​Počiatky rozprávkového hradu Křivoklát, ktorý je aktuálne národnou kultúrnou pamiatkou, siahajú až do 12. storočia. Počas vlády Přemysla Otakara II. vznikol rozsiahly, veľkolepý kráľovský hrad, na ktorom už v detstve a neskôr opakovane v dospelosti žil Karol IV. Hrad výrazne prestaval Václav IV. a potom bol hrad veľkoryso dobudovaný Vladoslavom Jagellonským. Křivoklát bol niekoľkokrát ťažko poškodený požiarmi. V dobe husitských vojen tu boli dokonca uložené korunovačné klenoty! Časom sa stal obávaným väzením a jeho význam prudko klesol. Romantizmus 19. storočia a najmä majitelia hradu Fürstenbergovci ho priviedli z záchrane prostredníctvom reštaurovania. Posledný majiteľ Max Egon II. predal hrad i s okolitým panstvom Československej republike. Teraz sa za múrmi tohto hradu odštartuje súboj dobra so zlom!